Normal_800px-scene_with_women_at_village_well_-_dori_-_sahel_region_-_burkina_faso

Rooms-katholieke basisschool De Rossenberg in Leusden heeft 600 euro opgehaald voor het goede doel. De leerlingen zamelden geld in door een kunstmarkt te organiseren voor Pasen. Het bedrag wordt gedoneerd aan het project Water voor leven in Burkina Faso en het project HomeRide van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit meldt de Leusder Krant.

De kinderen van De Rossenberg hadden speciaal voor de paasmarkt zelf kunstwerken gemaakt die voor een klein bedrag werden verkocht. De kunstmarkt werd een groot succes.

Het project HomeRide van het Ronald McDonald Kinderfonds is een 500 kilometer lange wielertocht. Teams fietsen van Groningen naar Maastricht. Onderweg komen zij langs de zes Ronald MacDonald Huizen die Nederland telt. Met de estafettefietstocht wordt geld opgehaald voor de Huizen waarin ouders kunnen logeren om dichter bij hun ernstig zieke kind te kunnen zijn als die in het ziekenhuis ligt.

Stichting Faso zamelt met het project Water voor Leven geld in om kleine dorpjes in het West-Afrikaanse land Burkina Faso van schoon drinkwater te voorzien. Met de opbrengst van het project worden nieuwe waterputten geslagen en worden waterpompen vervangen of gerepareerd.

© Nationale Onderwijsgids