Sportende kinderen

Op vrijdag 16 mei wordt de Schoolsport Olympiade gehouden. Ruim 900 kinderen van 12 basisscholen kunnen op deze dag kennis maken met 30 verschillende sporten. Het evenement wordt in Wageningen georganiseerd, voor het eerst. Het thema is 'meedoen is belangrijker dan winnen'. Dit meldt hoogenlaag.nl. 

Het evenement is voor kinderen uit groep 6 tot en met 8. Naast het kennis maken met verschillende sporten heeft de Olympiade ook het doel om de kinderen in contact te brengen met lokale sportorganisaties. Sportservice Ede in Wageningen organiseert de dag in samenwerkinge met 30 sportorganisaties en meer dan 100 vrijwilligers en stagairs. De activiteiten worden gehouden op Sportpark de Bongerd. “We organiseren de Schoolsport Olympiade dit jaar voor de eerste keer in Wageningen. Vanuit verenigingen en scholen krijgen we veel enthousiaste reacties,” aldus projectleider en buurtsportcoach Stephan Soek. 
 
De Schoolsport Olympiade start om 08.45 bij het aansteken van de olympische vlam door Burgemeester Geert van Rumund. Gedurende 3 sportrondes van elke driekwartier maken de kinderen dan kennis met een sport. Zij schrijven zich vooraf in voor de sporten die ze willen proberen. 
 
De Olympiade staat in het thema 'meedoen is belangrijker dan winnen'. Er zal aan het eind van de dag dan ook een prijs voor ‘eerlijk spel’ uitgereikt worden. De winnende school krijgt de Fair Play Cup tijdens de sluitingsceremonie.  
 
© Nationale Onderwijsgids