Normal_11047

LELYSTAD - Voor het vijfde jaar op rij is er weer een nieuwe groep kinderen uit groep 8 uit de gemeente Lelystad gekoppeld aan thuismentoren. Onder de naam School's Cool krijgen deze kinderen van een vrijwilliger, een zogenaamde thuismentor, begeleiding bij de overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs.

Tijdens de feestelijke startbijeenkomst in café Max hebben 20 thuismentoren een contract ondertekend, waarbij ze zich verbinden om gedurende anderhalf jaar (tot eind oktober 2013) een kind te begeleiden van de overgang van groep 8 van de basisschool naar de brugklas van het voortgezet onderwijs. Wethouder Willem de Jager ondertekende namens de gemeente de contracten en wenst alle thuismentoren veel succes en vooral veel plezier.

De koppels gaan meteen van start. De 20 thuismentoren hebben een specifieke scholingsbijeenkomst achter de rug en zij hebben inmiddels kennisgemaakt met hun mentorkind. De kinderen kunnen het steuntje in de rug van de mentor goed gebruiken om een goede start te maken op hun nieuwe school.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen