Normal_basisschool_kinderen

In een verklaring heeft het samenwerkingsverband van Amsterdamse basisscholen BBO collectief afstand genomen van de uitspraken van PVV-leiders Wilders over Marokkanen. De schoolbesturen benadrukken dat alle leerlingen en ouders van welke achtergrond dan ook welkom zijn op de scholen van de hoofdstad. Dit meldt Parool.

De verklaring is afgegeven door het Breed Bestuurlijk Overleg (BBO), de overkoepelende organisatie van basisschooldirecties in Amsterdam. Bijna alle basisscholen van de hoofdstad zijn aangesloten bij het BBO.

In de verklaring noemen de scholen het “betreurenswaardig” dat ouders en leerlingen gekwetst zijn door de uitlatingen van Wilders die volgens de BBO “juist het tegenovergestelde betekenen van waar het Amsterdamse onderwijs voor staat.” Vervolgens wijzen de scholen erop dat ruim zestig procent van de leerlingen van niet-westerse afkomst is. “Zij zijn onze leerlingen en horen thuis op onze scholen, in onze samenleving. Dat geldt ook voor hun ouders die het onderwijs en de begeleiding van hun kinderen aan ons toevertrouwen.”

© Nationale Onderwijsgids