Normal_basisschool_kinderen

De recente uitspraken van PVV-leider Geert Wilders hebben ook onder kinderen voor veel opschudding gezorgd. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouh (PvdA) en docente Fati Benkaddour roepen leerkrachten op met leerlingen in gesprek te gaan over het bestaansrecht van Marokkaans-Nederlandse kinderen. Dat meldt Volkskrant.

Volgens Marcouh en Benkaddour is de behoefte aan gesprekken in de klas groot. Ze hebben vele verzoeken van ouders ontvangen. Ook kinderen van autochtone ouders vragen waarom hun Marokkaanse vriendjes verdrietig zijn. Ouders moeten er bij scholen op aandringen dat het onderwerp besproken wordt in de klas, zeggen Marcouh en Benkaddour.

Marcouh en Benkaddour bieden aan om Marokkaanse opinieleiders en kaderfunctionarissen te trainen. Ook willen ze zelf de lessen en gesprekken op scholen begeleiden. Beiden hebben daar ervaring mee. Benkaddour schreef een boek voor Marokkaanse jongeren met de titel 'Hoe overleef ik Nederland' en Marcouh begeleidde eerder al docenten na de aanslagen van 11 september 2001.

© Nationale Onderwijsgids