Normal_10849

LELYSTAD - Luchtvaartthemapark Aviodrome Lelystad Airport heeft groep zes, zeven en acht van Lelystad uitgenodigd om deel te nemen aan een wedstrijd. De winnende klas mag een dag voor de opening van Aviodrome, op vrijdag 27 april, zelf de laatste hand leggen aan het themapark. Met de hele klas helpen zij met het plaatsen van een vliegtuig, een museumstuk, op het buitenterrein. Vervolgens mogen zij het vernieuwde park als eerste testen.

Om erachter te komen welke klas uit Lelystad hier bij aanwezig zal zijn, vindt er een wedstrijd plaats. Leerlingen worden uitgenodigd om Aviodrome op een creatieve wijze te laten weten waarom juist zij moeten komen testspelen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld het maken van een film of collage. De winnende klas mag als eerste de nieuwste attracties van Aviodrome komen testen. De drie kinderen die het beste kunnen testspelen mogen zelfs meevliegen in een Fokker op 27 april.

Om de beleving hedendaags en vernieuwend te houden, heeft Libéma, de nieuwe eigenaar van het luchtvaartthemapark, een aantal elementen aan het concept van Aviodrome toegevoegd. Een belangrijke verandering is de toevoeging van een platform met buitenterras, dat gesitueerd is naast de Boeing 747. Dit biedt bezoekers een uniek uitzicht op het vliegverkeer dat dagelijks op Lelystad Airport plaatsvindt.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen