Normal_obswest

De leraar van OBS West die een pestende leerling bij de arm zou hebben gegrepen is “geen minuut geschorst geweest en dit is ook niet overwogen.” De leraar kreeg verlof omdat hij door het incident behoorlijk was aangedaan. Dat schrijft de directie van de basisschool in Capelle aan de IJssel in een reactie op de website.

In de reactie van het schoolbestuur is ook een korte verklaring van de betrokken leraar toegevoegd. Daarin benadrukt de leraar zich altijd volledig gesteund te hebben geweten door de school en de directeur.

De behandeling van het incident door politie en het OM volgde op de aangifte door de jongen die zou zijn vastgepakt. Het onderzoek heeft ongeveer anderhalve week geduurd. Op nadrukkelijk verzoek van de politie heeft de school tijdens het onderzoek geen mededelingen gedaan. Toen de school toestemming kreeg om hierover naar buiten te treden, heeft de directie een brief gestuurd naar alle ouders en medewerkers van de school.

De politie en het OM stelden aan de leraar voor om de zaak af te sluiten door een excuusbrief te schrijven aan de betreffende jongen. De leraar is hier op ingegaan en daarmee is de zaak voor het OM afgehandeld.

© Nationale Onderwijsgids