Normal_10808

LELYSTAD - De brede schoolpleinen van zowel de onderbouw- als de bovenbouwlocatie van Openbare basisschool voor Daltononderwijs De Tjalk in Lelystad zijn voltooid. Reden voor de school om wethouder De Jager van Onderwijs uit te nodigen voor een feestelijke receptie.

De wethouder werd ontvangen door de leerlingenraad op de onderbouwlocatie en kreeg een rondleiding. Samen met de leerlingen verrichte de wethouder een sportieve activiteit op het brede schoolplein in het klimrek. Vervolgens liep de wethouder met de leerlingenraad naar de, vijf minuten verder gelegen, locatie van de bovenbouw.

Beide brede schoolpleinprojecten zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen leerlingen, de ouderraad en de gemeente Lelystad. De kinderen van de school hebben in de loop der jaren een groot bedrag ter financiering bijeengebracht, waarmee de speeltoestellen konden worden aangeschaft.

Brede schoolpleinen zijn niet alleen in gebruik onder schooltijd, maar bieden ook buiten schooltijd een speelplek en ontmoetingsplek voor alle kinderen en wijkbewoners uit de buurt. De hekken om de pleinen worden daarom zoveel mogelijk weggehaald en de pleinen worden uitnodigend heringericht.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen