Normal_10779

SLAGHAREN - De Brede School in Slagharen laat kinderen van groep 7 en 8 van vier basisscholen op 20 april kennismaken met verschillende beroepen. Het thema ‘Wat wil ik later worden?' staat hierbij centraal. De plaatselijke bedrijven en organisaties bieden activiteiten aan waardoor kinderen kennis kunnen maken met diverse beroepen in Slagharen.

In totaal gaan 130 leerlingen bij 25 verschillende plaatselijke ondernemers die middag een workshop volgen. Tijdens deze workshops gaan de ondernemers hun werk en ervaringen delen waardoor kinderen een goed beeld krijgen van het beroep.

De workshop duurt een uur (13.30 - 14.30 uur) en vindt plaats in het eigen bedrijf van de ondernemers. De basisscholen in Slagharen bieden zo de kans om het leren op school te verbinden met allerlei buitenschoolse activiteiten en situaties. Het thema van deze middag is: ‘Wat wil je later worden?'.

In Slagharen is er een samenwerkingsverband tussen de vier basisscholen en de gemeente Hardenberg. Samen met het Plaatselijk Belang, De Middenstandsvereniging en het Kronkelhonk zijn zij gestart om de samenwerking en afstemming tussen de vier basisscholen en lokale organisaties te intensiveren.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen