Normal_10655

Oss - Ouders in het Gelderse Oss hebben een brief ontvangen van basisscholen waarin staat dat er mogelijk een kinderlokker actief is in de wijk. De scholen waarschuwen ouders naar aanleiding van een incident op 28 maart, zo meldt Omroep Brabant.

Vorige week werd een 10-jarig jongetje aangesproken door een 50-jarige man, terwijl deze hem vasthield. De jongen schrok en nam de benen, om even later met zijn broer terug te keren. De man was echter al verdwenen en is sindsdien nog steeds spoorloos.

Basisscholen hebben het zekere voor het onzekere genomen en brieven met waarschuwingen rondgestuurd. De politie is de komende weken extra alert op kinderlokkers in Oss, omdat het incident zich in een speeltuin afspeelde.

Eigenlijk heeft de 'kinderlokker' nog niks verkeerds gedaan omdat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Toch zijn ouders en leraren erg bezorgd. Een woordvoerder van de politie heeft laten weten de melding serieus te nemen. Wel benadrukt de politie dat er niet altijd sprake is van strafbare feiten. Ook wordt iemand is er in het verleden wel eens iemand ten onrechte beschuldigd.

© Nationale Onderwijsgids / Henk Zuidema