Normal_10617

GRONINGEN - Energiezuinige tl-verlichting, geïnstalleerd door medewerkers van arbeidsontwikkelbedrijf iederz zonder extra kosten. Daarover kreeg groep 8 van de St. Michaëlschool in Groningen woensdag 4 april een gastles. Wethouder Elly Pastoor, directeur Erik Zwaarts van ABN AMRO, Renzo Deurlo van Greenfox en Nick de Zwart van iederz verzorgden de les samen.

Op de St. Michaëlschool is in de kerstvakantie de oude tl-verlichting vervangen door energiezuinige tl-lichten van Greenfox. Deze verlichting gaat vijf keer zo lang mee en je bespaart een derde op je energiekosten. Investeren kan kostenneutraal. Greenfox fabriceert de buizen. Het monteren, installeren en vervangen van de lampen doen medewerkers van de sociale werkvoorziening iederz.

De energiezuinige tl-verlichting komt op alle katholieke scholen in Groningen te hangen. Directeur Erik Zwaarts van ABN AMRO legde uit dat deze overgang geen extra kosten met zich mee brengt. Daarvoor liet hij de leerlingen een rekenmodel zien. De energiezuinige tl-verlichting hangt niet alleen in een aantal scholen, maar ook bij ABN AMRO, op Schiphol, bij de gemeente Amsterdam en bij iederz.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen