Logo_diff
Hoe komt een leerkracht, in een groep van pakweg 30 leerlingen, tegemoet aan de verschillende behoeftes, talenten en leerstijlen van kinderen? Zeker met de invoering van passend onderwijs is dit een actuele vraag. Het nieuwe, praktische boek Differentiëren is te leren! laat zien dat leerkrachten de groep en hun onderwijs zo kunnen organiseren dat álle leerlingen tot hun recht komen.
 
Stap voor stap laten de auteurs zien hoe leerkrachten kunnen differentiëren in instructie. Aan de hand van het model IGDI+ wordt helder hoe ze tegemoet komen aan zowel zwakke, gemiddelde als sterke leerlingen. Ook is er aandacht voor differentiëren in doelen, tijd en leerstof.
 
Praktijk
De vele praktijkvoorbeelden, handreikingen en tips helpen leerkrachten direct op weg. Ook voor interne begeleiders en schoolleiders is dit boek relevant; in een apart hoofdstuk wordt schoolbreed differentiatiebeleid beschreven. Het nieuwe boek is de actuele opvolger van het veelgebruikte boek 'Effectieve instructie'.
 
Bestellen
Differentiëren is te leren! is een uitgave van CPS Onderwijsontwikkeling en advies en is te bestellen via www.cps.nl/uitgeverij. Hier is ook een inhoudsopgave in te zien.
 
Auteurs: Aafke Bouwman (i.s.m. Geraldine Brouwer, Leanne Jansen, Els Loman) 
Prijs: € 29,90 
ISBN: 9789065086563 
Bestelnummer: 32375 
 
Dit voorjaar verschijnt bij CPS het boek over differentiëren in het voortgezet onderwijs.
 
(Dit is een advertorial)