Logo_cps

Wil je de meest recente kennis op het gebied van begrijpend lezen van po naar vo op een snelle, speelse en activerende manier tot je nemen? Leraren van groep 7 en 8 (po) en klas 1 en 2 (vo) kunnen vanaf nu terecht op een E-formation: een interactieve website waar up-to-date kennis, verzameld uit meer dan 60 bronnen, en uitgeprobeerd op pilotscholen, is vertaald naar concrete handreikingen om de les volgens de meest recente inzichten voor te bereiden en vorm te geven.

Leidinggevenden kunnen op de E-formation terecht voor aanwijzingen om de aansturing zo te organiseren dat de beste resultaten worden behaald. 13 november ging de E-formation online: www.cps.nl/begrijpendlezenpovo

De E-formation helpt leraren te reflecteren op de wijze waarop begrijpend lezen wordt vormgegeven in de eigen lessen of op de eigen school, aan de hand van de meest recente inzichten. De E-formation biedt (reflectie-)vragen, filmfragmenten van lessen, en interviews en praktische hulpmiddelen zoals een zelfobservatielijst, een lesvoorbereidingsformulier en een kijkwijzer. De E-formation is ontwikkeld door CPS, en gefinancierd door het ministerie van OCW.

© Nationale Onderwijsgids