Normal_9292

MONNICKENDAM - De bouw van een nieuwe brede school in Monnickendam komt steeds dichterbij. Het college van B&W heeft deze week een aantal belangrijke uitgangspunten vastgelegd. Zo is bepaald waar de school komt en welke voorzieningen een plek kunnen krijgen in de school. Voordat het college deze keuze heeft gemaakt is gesproken met schoolbesturen en omwonenden. Dit heeft veel goede suggesties opgeleverd.

Locatie
Besloten is dat de brede school ‘Scholeneiland' wordt gebouwd op de huidige locatie van de Gouwzeeschool, nabij het Bernard Nieuwentijt College. Daarmee is het bouwen in het Groene Hart van de baan. Zoals het er nu uitziet krijgt het gebouw een begane grond met één laag. In de brede school worden drie basisscholen gehuisvest. Het gaat om de John F. Kennedyschool, de Willem de Zwijgerschool en De Fuut.

Daarnaast is de kans aanwezig dat ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), De Bolder, de bibliotheek en de Stichting Kinderopvang Waterland onderdak vinden in de nieuwe school. Hieraan heeft het college de voorwaarde verbonden dat dit in ieder geval niet méér mag kosten voor de gemeente dan de jaarlijkse
kosten voor de huidige locaties. De deelnemers van de toekomstige brede school gaan nu met elkaar in gesprek over zaken als de inrichting van het gebouw. Vervolgens zal gekeken worden welke partijen dit project kunnen realiseren.

Oude scholeneiland
De herontwikkeling van de plek waar de oude schoolgebouwen staan, moet nog vorm krijgen. Het is in ieder geval de bedoeling om hier woningen te bouwen, ook omdat de bouw van de nieuwe school veel geld kost. De gemeente wil nu eerst onderzoek doen naar de behoefte van bepaalde woningen en de mogelijke indeling van het terrein. Ook hierbij krijgen omwonenden de gelegenheid om suggesties te doen. De woningen kunnen overigens pas worden gebouwd als de huidige scholen zijn verhuisd naar de nieuwe locatie. Dat duurt nog een aantal jaren.

© Nationale Onderwijsgids