Normal_9248

DEN HAAG - De Oranje Nassauschool in het Benoordenhout in Den Haag krijgt fruitbomen bij het schoolgebouw. Wethouder Van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening) maakte dat gister bekend. De gemeente beloont daarmee een idee van Nathan Kakisina, een leerling van groep 7 van de Oranje Nassauschool.

Leerlingen van de Oranje Nassauschool en de Openbare School Benoordenhout deden mee aan een tekenwedstrijd vanwege de ontwikkeling van het stadsdeelplan Haagse Hout 2012-2015.

De wethouder had toegezegd het beste idee te realiseren. De ideeën die binnenkwamen waren heel divers: van een te realiseren kasteel met indoor kartbaan tot een gratis-geld- bank.

De fruitbomen vond de wethouder het meest duurzame en meest gezonde idee. Bovendien sluit het aan op het bomenbeleid van de gemeente waarbij aanplant van meer fruitbomen is voorzien.

Wethouder Van Engelshoven: "Het gaat me er vooral om een goed idee uit de wijk te belonen. We nodigen Hagenaars uit, om ideeën voor de eigen buurt aan te dragen. Daar waar het kan pakken we de suggesties op. Extra waardevol is het dat het om inbreng van jongeren gaat."

De winnaar van de wedstrijd, Nathan Kakisina, mag met drie vrienden gratis een dag naar Duinrell.

© Nationale Onderwijsgids