Normal_9008

TERWOLDE/SPIJKENISSE - Op twee basisscholen in Zuid-Holland is verslagen gereageerd op het gezinsdrama dat plaatsvond in recreatiepark De Scherpenhof in Terwolde, zo meldt De Stentor.

De broertjes Joey (10) en Jayden (7) hadden onlangs basisschool De Toermalijn in Spijkenisse verwisseld voor basisschool De Bongerd in Terwolde.

Op beide scholen kwam het nieuws van gisteren hard aan. ,,Er was geen enkele aanwijzing dat het zo mis zou kunnen gaan", vertelt schoolbestuurder Henk Mulder van De Bongerd.

De tafeltjes in de klaslokalen waar Joey en Jayden afgelopen maandag voor het laatst les hadden, ingericht als herdenkingsmonumentjes. Het is een hartverscheurend tafereel.

Kort voor de Kerst verhuisden de twee jongens met hun moeder naar Terwolde, om daar tijdelijk met de nieuwe vriend van de vrouw te wonen. "De ouders van Joey en Jayden lagen in scheiding", vertelt directeur Paul Hoevenagel van De Toermalijn.

De vader van de kinderen, die naar Rotterdam was verhuisd, kwam gisterochtend in persoon het schokkende nieuws op de school in Spijkenisse vertellen.

© Nationale Onderwijsgids