Normal_8773

EDE (ANP) - Het christelijk onderwijs krijgt een nieuwe lesmethode over homoseksualiteit. De methode, waarin homoseksualiteit niet expliciet wordt afgewezen, moet halverwege volgend jaar beschikbaar zijn voor christelijke scholen, schrijft uitgeverij Merweboek op haar website.

,,Wij kunnen een relatie afkeuren, maar mogen de mensen met hun geaardheid niet veroordelen'', aldus auteur Henrieke Remmink woensdag in het Nederlands Dagblad. Volgens haar moeten jongeren met een homoseksuele geaardheid het gevoel krijgen dat ze dit mogen uiten, zonder te worden afgewezen.

In de methode staat ,,dat seksualiteit thuishoort in een huwelijksrelatie tussen een man en een vrouw'', zei Remmink. Volgens haar neemt de methode dus wel impliciet stelling in de kwestie, maar kunnen jongeren zelf een mening vormen over het thema. ,,Het heeft geen zin om een standpunt op te leggen. Veel jongeren zijn het dan bij de deur van het klaslokaal al weer vergeten.''

Scholen hebben volgens haar behoefte aan de methode. Daarnaast heeft het kabinet onderwijs over homoseksualiteit verplicht.