Normal_8643

GRONINGEN - Op zaterdag 16 oktober 2010 ontstond er brand in een groot schoolgebouw grenzend aan de Groningse wijk Gravenburg. De brandweer kon niet verhinderen dat het drie jaar oude gebouw tot de grond toe afbrandde.

Door Martijn van Noppen

Enkele maanden later waren de noodgebouwen klaar waarin de twee basisscholen die in het pand zaten, ‘De Vlint' en ‘De Hoeksteen', tot op de dag van vandaag terecht kunnen. Om twaalf uur vanmiddag onthulde de directrice van De Vlint op het schoolplein de nieuwe naam waaronder deze basisschool voortaan door het leven zal gaan.

Een korte, vereenvoudigde versie van een Griekse mythe over een vuurvogel diende als introductie om de keuze voor deze nieuwe naam te verklaren en om de aandacht van alle kinderen te krijgen. Na afloop van het verhaaltje werd de naam op een spandoek onthuld. Basisschool De Vlint zal voortaan ´O.B.S. De Feniks´ heten.

Even verderop, op de plek waar meer dan een jaar geleden een heftige brand had gewoed, is uit de as inmiddels een nieuw schoolgebouw verrezen. Het wachten is nog op de voltooiing van het gebouw, en dan zal O.B.S. De Feniks zijn intrek nemen en het pand nieuw leven inblazen.

© Nationale Onderwijsgids