Normal_8329

GRONINGEN - De provincie Groningen geeft vanaf 2012 jaarlijks 250.000,- euro aan projecten die ervoor zorgen dat kinderen in Groningen kunnen sporten en meedoen aan activiteiten binnen en buiten de school.

Van dit bedrag gaat 160.000 euro naar inmiddels succesvolle projecten van Stichting Leergeld, het Provinciaal Jeugdsportfonds en Humanitas Thuisadministratie. Daarnaast is er geld voor nieuwe initiatieven en activiteiten.

Succesvolle projecten
De Stichting Leergeld maakt het mogelijk dat kinderen kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het Provinciaal Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat kinderen kunnen sporten, bijvoorbeeld door te voorzien in sportkleding en bijdragen in de contributie van sportverenigingen.

Humanitas Thuisadministratie werkt met vrijwilligers. Deze helpen gezinnen bij het op orde brengen van hun administratie. Bovendien ondernemen zij met kinderen leuke dingen die de kinderen van huis uit niet (genoeg) doen.

Nieuwe initiatieven en projecten
Voor nieuwe initiatieven en projecten is jaarlijks 90.000 euro beschikbaar. Deze moeten voldoen aan een aantal criteria. Zo moeten ze bevorderen dat kinderen en hun omgeving kunnen deelnemen aan de maatschappij, het moet gaan om nieuwe activiteiten en ze moeten zich niet tot één gemeente beperken.

De subsidie geldt van 2012 tot en met 2015.

© Nationale Onderwijsgids