Normal_8280

BRUNSSUM - Donderdag ondertekenden Jack Gorgels, directeur van Weller, en Wethouder Richard de Boer van de gemeente Brunssum de overeenkomst voor de bouw van de Brede School Centrum.

Beide partijen zijn overeengekomen dat Weller de brede school bouwt en dat de gemeente deze langdurig huurt. Met de bouw is een bedrag van circa 7,5 miljoen euro gemoeid. De parkeerplaats en de (aanpassingen in de) openbare voorzieningen worden door de gemeente gerealiseerd.

Nu de overeenkomst is gesloten, kan de aanbesteding worden opgestart voor het aantrekken van een architect. Beide bestuurders zijn enthousiast.

"Ik ben verheugd dat we goede afspraken vast hebben kunnen leggen, waarmee beide partijen tevreden zijn. De Brede School Centrum is de laatste in de reeks brede scholen waarmee het onderwijs van Brunssum klaar wordt gestoomd voor de toekomst", aldus wethouder De Boer.

Vele generaties
Jack Gorgels deelt het enthousiasme van wethouder De Boer: "Weller gaat een gebouw ontwikkelen bestemd voor 2 basisscholen, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf, inclusief twee gymzalen en een buitenruimte. Een gebouw dat dus lange tijd staat en waar vele generaties in zullen opgroeien."

"Dat vergt niet alleen een mooi uiterlijk en dus een goede architect, maar ook een slimme functionele indeling en een duurzaam gebouw. Bovendien moet deze brede school passen binnen de wijk waarin deze gelegen is. Een verantwoordelijkheid, die we graag aan gaan en die we in samenspraak met alle andere partijen vorm en inhoud zullen geven," aldus de directeur van Weller.

Als alles meezit, kunnen de kinderen rond de zomer van 2014 gaan genieten van hun nieuwe gebouw.

© Nationale Onderwijsgids