franeker basisscholen tafeltennis fttc

FRANEKER - Welke basisschool wordt tafeltenniskampioen van de gemeente Franeker? Tafeltennisvereniging FTTC organiseert op 30 maart in tafeltenniscentrum de Driesprong de Franeker basisscholenkampioenschappen tafeltennis voor leerlingen uit groep 5 tot en met 8. Daarover bericht de website van FTTC.

De vorige editie van dit kampioenschap vond plaats in november 2011. Christelijke basisschool Toermalijn won toen de wisselbeker voor best presterende basisschool. Leerlingen van Toermalijn wonnen onder andere de individuele titels in de categorieën groep 5 en groep 8.

Op 30 maart beginnen basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 om 13.00 uur aan het enkelspeltoernooi. Na de finales in deze twee categorieën is het om 15.00 uur de beurt aan leerlingen uit groep 7 en 8.

Basischoolleerlingen uit Franeker die voorafgaand aan de basisscholenkampioenschappen willen trainen, kunnen dit op woensdagmiddag (16.45-18.00 uur) doen bij jeugdtrainer Anne Vlieg (oud-bondscoach en voormalig international). Meer informatie hierover op FTTC.nl.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres