Stichting Basispoort, Basispoort, Single Sign On

OCHTEN - Door de samenwerking van acht onderwijspartners, Stichting Basispoort, zullen basisscholen met behulp van 'Basispoort' vanaf augustus 2013 nog maar één enkel inlogmoment nodig hebben om toegang te krijgen tot allerlei verschillende educatieve web-applicaties.

De stichting heeft daartoe het zogenaamde 'Single Sign On' voor ontwikkeld, een systeem waarbij leraren en leerlingen voortaan nog maar één gebruikersnaam en wachtwoord nodig hebben om toegang te krijgen tot alle webbased lesmaterialen van aangesloten uitgeverijen waar een licentie voor is aangeschaft.

Ook voor de ICT-coördinatoren is het een groot voordeel. Zij kunnen nu direct alle informatie van alle verschillende programma's die de school gebruikt koppelen, wat het beheer flink vereenvoudigt. De grote uitgevers van lesmaterialen doen inmiddels al mee en ook andere partijen worden uitgenodigd zich bij het initiatief aan te sluiten. 

De Nederlandse basisscholen krijgen voor de zomer informatie over de diensten van Basispoort, waarin onder meer staat uitgelegd hoe zij zich kunnen aansluiten.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem