vi summa summaview data workshop amersfoort

AMERSFOORT - Het Amersfoortse business intelligence-bedrijf Vi Summa is in ons land een van de allereerste bedrijven die een structurele, professionele samenwerking aangaan met basisscholen. Onder de noemer 'SummaView Prime' biedt Vi Summa sinds deze maand leerlingen uit groep 8 op maat gemaakte dataworkshops aan. Zodoende komen zij op een speelse manier in aanraking met business intelligence, wiskunde, presenteren en taal.

Binnen het SummaView Prime-programma vullen de leerlingen eerst een enquête in. De vragen gaan over hoe zij hun basisschooltijd ervaren en wat hun verwachtingen en wensen zijn voor de toekomst.

Via een workshop leren ze daarna hoe ze de enquêteresultaten moeten verwerken en analyseren. Uiteindelijk presenteren de leerlingen de uitkomsten klassikaal.

Vi Summa werkt met basisschool Bilal in Amersfoort al samen in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Directeur Christiaan Vrieling van Vi Summa stond zelf voor de klas om enkele workshops te geven. "Het concept sloeg enorm aan bij de leerlingen."

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres