UNICEF op bezoek bij Basisschool in Noordwijk

NOORDWIJK – In het kader van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november organiseert UNICEF ieder jaar de Nationale Spreekbeurtactie.  Duizenden kinderen in Nederland houden op die dag hun spreekbeurt over kinderrechten en het werk van UNICEF, waaronder twee leerlingen van Basisschool De Bronckhorst in Noordwijk.

De achtjarige Sacha en de tienjarige Daniel uit groep 6b van de Zuid-Hollandse basisschool hielden op deze dag hun spreekbeurt over UNICEF. Zij vertelden onder andere over oorlogskinderen, voeding en kinderarbeid. Jet Schelvis, vrijwilligster jeugdvoorlichting van UNICEF, hielp de kinderen met het voorbereiden van hun spreekbeurt en bekeek het vervolgens samen met de hele klas.  Tevens verzorgde de kinderrechtenorganisatie het educatieve materiaal, zoals posters, vlaggen en powerpoint-materiaal.

Met de actie wil UNICEF ervoor zorgen dat scholen zich in gaan zetten voor een betere positie van kinderen die wereldwijd in gevaarlijke omstandigheden leven.  De kinderen kunnen hun spreekbeurt bijvoorbeeld houden over gezondheidszorg, kinderarbeid of oorlogskinderen.

UNICEF helpt kinderen in ontwikkelingslanden in situaties van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. De organisatie werkt aan het terugdringen van kindersterfte en probeert snel ter plaatste te zijn bij oorlogen en rampen zodat kinderen en hun families kunnen overleven.

Onlangs heeft Unicef de actie 'We gaan voor nul' opgezet. Hiermee hopen zij de kindersterfte wereldwijd terug te dringen. Voor meer informatie over deze campagne klik hier.
 


© Nationale Onderwijsgids / Melissa Huisman