vreedzame school gouda bijenkorf

GOUDA - Donderdag startte de vijfhonderdste 'Vreedzame School' in ons land. Rooms-katholieke basisschool De Bijenkorf in Gouda gaat zich bezighouden met het programma 'De Vreedzame School'. Onderwijswethouder Marion Suijker van de gemeente Gouda was van de partij bij de feestelijke gebeurtenis.

Hoe overbruggen we meningsverschillen? Staan we open voor mensen die 'anders' zijn dan wij? Leerkrachten en leerlingen van De Bijenkorf buigen zich de komende tijd over deze en andere pittige vragen. Doel is een positiever klimaat in de klas en op school.

'De Vreedzame School' is ontwikkeld door de CED-Groep/Eduniek. 'De Vreedzame School' wil leerlingen laten opgroeien tot verantwoordelijke en actieve leden van onze samenleving. De klas en de school zijn oefenplaatsen hiervoor.

Projectleider Ger Roos: "We zien dat het programma werkt. Op scholen waar we 'De Vreedzame School' hebben ingevoerd, heerst een positiever klimaat. Conflicten verdwijnen, kinderen voelen zich meer verantwoordelijk voor het geheel."

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres