Inholland Haarlem was woensdag het strijdtoneel voor legorobots tijdens de regiofinale van de gemeente Kennemerland van de robotwedstrijd First Lego League (FLL). Team Dr. Bibbers van basisschool Johannesschool uit Hillegom was de grote winnaar. De presentatie lag in handen van tv-presentatrice Dieuwertje Blok.

Team Dr. Bibbers, dat tevens de prijs voor beste robotontwerp won, gaat ook door naar de Beneluxfinale in Kerkrade op 19 januari 2011. Teamcoach Sjoerd van Veen: "Het is een ongelooflijk gevoel dat wij gewonnen hebben. Dit is een team met allemaal nieuwe deelnemers. Ze hebben er heel veel tijd ingestoken; ook na schooltijd en in het weekend gingen ze door met programmeren."

Dieuwertje Blok was na afloop erg enthousiast over de prestaties van de kinderen en de opzet van de wedstrijd. "Ik vond het erg leuk om de presentatie hier vandaag te doen en had vooraf werkelijk geen idee dat de teams en hun robots zulke moeilijke opdrachten moesten doen. Iemand zei net dat ze alles zelf hebben geprogrammeerd, ongelooflijk toch? Jammer dat mijn zoon al te groot is, hij is een enorme legofan en had dit fantastisch gevonden."

De First Lego League leert kinderen in teamverband met techniek te werken. Het doel van de wedstrijd is kinderen op een leuke en uitdagende manier te interesseren voor techniek.