Emile Ratelband gaat zich inzetten voor Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) binnen het basisonderwijs, zo meldt RTL Boulevard. De Positiviteitsgoeroe geeft komend weekend een speciale seminar om deze vorm van onderwijs te ondersteunen.

Diverse onderwijsinstellingen hebben NLP met hun leerstof geïntegreerd, waaronder basisschool Het Kleurenorkest in Limmen. Tussen alle scheidingsperikelen door zet de 'entertrainer' zich komend weekend in om geld in te zamelen voor deze school, die het tot volgend jaar zonder overheidssubsidie moet stellen.

"Ik ga zondag van 12 tot 8 aan een stuk door workshops geven", vertelt Emile woensdag aan RTL Boulevard. "Een van de oprichters van de basisschool, Bouke de Boer, heeft mij daarvoor gevraagd. De kaarten kosten 125 euro, er zijn er al 150 verkocht."

Voor Ratelband is een workshop van acht uur aansluitend peanuts. "Ik heb wel eens workshops van 16 uur gedaan." Na de workshops volgt een aantal therapeutische sessies, waarin de goeroe mensen van hun fobieën af zal helpen.

© Nationale Onderwijsgids