Leerlingen RENN4 De Windroos krijgen visles tijdens cultuur- en sportweek

Een groepje jongens van RENN4 De Windroos, een school voor voortgezet special onderwijs, tuurt naar hun dobber in het water. Ze hebben namelijk visles. Juf Daniëlle Luchies legt uit dat de kinderen cultuur- en sportweek hebben. De leerlingen mochten kiezen uit verschillende activiteiten en visles is daar een onderdeel van. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

In de ochtend kregen de jongens een theorieles en leerden ze hoe ze het voer moesten klaarmaken en informatie over het wassen van de maden. Een van de leerlingen vond dat wel een smerig gedeelte. De visles wordt gegeven door Bé Kleine, Henk van Dalen en Timon Bork van hengelsportvereniging Het Vette Baarsje.

Langs bij scholen om les te geven

De hengelsportvereniging komt vaak langs op scholen om les te geven. Kleine pakt ondertussen een doosje met maden uit zijn broekzak en hangt er eentje aan het vishaakje van een leerling. “Tijdens de les hebben ze geleerd om de maden te wassen”, aldus Kleine. Hij legt uit dat dit moet om zo de ontlasting van de maden te verwijderen.

Vissen bijten niet 

Aan het eind van de middag brengt een leerling zijn hengel bij Kleine. Hij heeft er genoeg, want de vissen bijten niet echt. Een paar jongens gooien nog een keer hun hengel uit en blijven rustig wachten op een vis.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk