Stuur gratis kaart naar een scholier tijdens Dag van de Examenleerling 2024

Op woensdag 17 april 2024 vindt de Dag van de Examenleerling weer plaats. Op deze dag worden examenleerlingen in het zonnetje gezet, zodat zij met een extra dosis motivatie de voorbereidingsperiode ingaan. Het thema van dit jaar is #ExSamenjaar, om te benadrukken dat examenleerlingen er niet alleen voor staan. Via onlineslagen.nl/examenwens stuur je een gratis digitale wenskaart naar examenleerlingen. Dat meldt Onlineslagen.nl.

Ook dit jaar doen er weer zo’n 190.000 leerlingen eindexamen in Nederland. De Dag van de Examenleerling vindt plaats op woensdag 17 april, tijdens de laatste schoolweek voor de eindexamenleerlingen. Het is een dag waarop examenleerlingen samen kunnen genieten en opladen voor de spannende periode die daarna aanbreekt.

Dag van de Examenleerling 

De Dag van de Examenleerling is een initiatief van OnlineSlagen. OnlineSlagen roept iedereen op om examenleerlingen op de derde woensdag van april in het zonnetje te zetten. Als docent met een feestelijke les (doe bijvoorbeeld de speciaal ontwikkelde Examenjaar-pubquiz). Of als ouder en leerlingen onder elkaar, met een kaartje, een feestje of ander positief gebaar. 

Wenskaart

Dit jaar faciliteert OnlineSlagen een digitale kaartenactie. Via deze website kun je een gratis, mogelijk anonieme, wenskaart versturen. Er zijn al meer dan 150 kaarten verstuurd. Deze worden op de Dag van de Examenleerling (17 april) digitaal bezorgd. 

Door: Nationale Onderwijsgids