Drentse onderwijs is nog op zoek naar zo'n driehonderd leraren

Scholen in Drenthe hebben honderden openstaande vacatures. Het voortgezet onderwijs en het basisonderwijs zijn het hardst op zoek naar personeel. Van alle onderwijsvacatures in Drenthe is 86 procent voor het voortgezet- en basisonderwijs. Dat meldt RTV Drenthe. 

Basisscholen in Drenthe hebben 100 openstaande vacatures. Bij het voortgezet onderwijs gaat het om 130 openstaande vacatures en bij het mbo en het (voortgezet) speciaal onderwijs moeten ze nog 40 en 20 fte’s invullen. In Drenthe komt het totale aantal openstaande vacatures in het onderwijs op 920.

Volledige banen en deeltijdbanen 

In heel Nederland staan er ruim 41.000 onderwijsvacatures open. Dan gaat het om volledige banen en deeltijdbanen samengevoegd. In het onderwijs heeft zo’n 42 procent van de medewerkers een fulltimefunctie.

Mbo

Naast leerkrachten worden er ook onderwijsassistenten en directieleden gezocht. Het voortgezet onderwijs zoekt voornamelijk leraren wiskunde en Nederlands. Ook binnen het mbo is er veel vraag naar leraren voor deze vakken. Leraren voor het vak Gezondheidszorg en welzijn zijn daarnaast ook hard nodig.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk