KNMT wil met campagne ervoor zorgen dat meer kinderen naar de tandarts gaan

KNMT, de beroepsorganisatie van tandartsen, lanceerde gisteren opnieuw de preventiecampagne ‘De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!’. Want, lang niet alle ouders weten hoe ze het kindergebit moeten verzorgen en bijna een op de vijf kinderen komt niet bij de tandarts. Dat meldt Skipr.

Het doel van de campagne is om gaatjes en andere problemen in de mond van kinderen te voorkomen. De campagne richt zich nu vooral tot kinderen van vier tot 12 jaar.

Mondgezondheid 

Want kinderen in die leeftijdscategorie bezoeken nog te weinig de tandarts. De mondgezondheid van 11-jarigen staat daardoor stil, of gaat zelfs achteruit. Dat blijft uit het laatste Signalement Mondzorg van Zorginstituut Nederland. En nog altijd hebben twee op de drie kinderen voor hun 18e verjaardag minstens een gaatje gehad.

Belangrijkste aandachtspunten 

Volgens de KNMT weten veel mensen niet dat goed is voor de mondgezondheid van kinderen. De belangrijkste aandachtspunten zijn dan ook goed poetsgedrag aanleren, napoetsen tot zeker tienjarige leeftijd, opletten op het eet- en drinkgedrag en het kind van kleins af aan regelmatig meenemen naar de tandarts.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk