Inschrijven voor lessenreeks 'Wat is jouw verhaal?' nog steeds mogelijk

Wil je iets doen met film? Bij het Talentlab van de Filmacademie is dat mogelijk. Daar ga je onder begeleiding van studenten en professionals kennismaken met alles waar de filmwereld om bekend staat. Je mag zelf aan de slag met je idee en je ontdekt op die manier welk onderdeel van film maken het beste bij je past. Dat meldt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Wat is jouw verhaal? is een hybride lessenreeks voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar. Tijdens de lessen leer je hoe je van een eigen idee of of verhaal een filmscenario kan schrijven voor een korte film. In zes online lessen leer je de theorie van scenarioschrijven, ideeontwikkeling, dialoogschrijven en personage-ontwikkeling.

Traject 

Met de hulp van de instructievideo’s en opdrachten schrijf je elke les verder aan je eigen scenario. Het traject duurt in totaal drie maanden en tijdens die maanden worden er verschillende activiteiten op de Filmacademie georganiseerd. Het traject begint met een rondleiding en uitleg op de academie. Er wordt afgesloten met een feedbacksessie. Professionals uit het werkveld geven dan feedback op je scenario.

Lijkt je dit leuk? Je kunt je nu nog aanmelden voor ‘Wat is jouw verhaal?’ Dit kan nog tot maandag 28 augustus 2023. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk