Middelbare scholen in Zeeland schrappen lessen vanwege lerarentekort

Middelbare school CSW in Middelburg en Vlissingen gaat, als ze geen leraren kunnen vinden voor alle openstaande vacatures, volgend schooljaar lessen en activiteiten schrappen. De directie van de school heeft dat geschreven naar de ouders en leerlingen van de school. Alle middelbare scholen in Zeeland zijn dringend op zoek naar een oplossing voor het lerarentekort. Er staan bijna vijftig vacatures open voor het voortgezet onderwijs in Zeeland. Dat meldt Omroep Zeeland.

Eerst worden de lessen in de onderbouw geschrapt, want op die manier kunnen de lessen in de bovenbouw wel gewoon doorgaan. Ook denkt de school erover om activiteiten te schrappen zodat leraren dan gewoon hun lessen kunnen geven.

Vacatures open voor verschillende vakken 

De school heeft vacatures openstaan voor docenten voor verschillende vakken. Dat zijn onder andere gymnastiek, Frans, Engels, levensbeschouwing, biologie, natuurkunde, Nederlands, ICT, kunst en techniek. 

Mailen van oud-studenten 

Het lerarentekort is in de hele provincie Zeeland een groot probleem. Ook andere middelbare scholen zijn dringend op zoek naar nieuwe docenten. Dat doen de scholen allemaal op een andere manier. Het Calvijn College mailt oud-studenten om te kijken of ze lessen willen geven.

Minder lesuren voor bepaalde vakken 

Op scholen in Zeeuws-Vlaanderen wordt er geschoven met de lessen door ze anders te verdelen over de docenten. Ook wordt er gekeken of er voor bepaalde vakken minder lesuren kunnen worden gegeven.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk