Statiegeld Nederland plaatst eerste inlevermachine op middelbare school

Statiegeld Nederland heeft gisteren de eerste inlevermachine op een middelbare school geplaatst. Alles om ervoor te zorgen dat de scholieren nog makkelijker hun blikjes en flesjes met statiegeld inleveren. De scholieren krijgen hun statiegeld meteen via Tikkie Terug. De pilot wordt uitgerold op in totaal 10 middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten. Dat meldt Duurzaam Actueel. 

De eerste inlevermachine werd gisteren onthuld tijdens de viering van het 25-jarige jubileum van het Leidsche Rijn College. “Voor scholieren en studenten is het inleveren van blikjes en flesjes nog best even wennen. Daarom proberen wij het inleveren zo gemakkelijk mogelijk te maken”, zegt Raymond Gianotten, directeur van Statiegeld Nederland.

Zwerfafval 

Het Leidsche Rijn College is heel trots dat ze in hun jubileumjaar kunnen starten met het innemen van blikjes en flesjes. “Voor onze scholieren is dat natuurlijk goed voor de portemonnee. Ook scheelt het een hoop zwerfafval op straat en past het binnen ons duurzaamheidsplan om fors te verminderen qua afval.” 

Pilot 

Op basis van de resultaten van de pilots die nu van start gaan wordt er besloten of ook op andere scholen en universiteiten inlevermachines worden neergezet. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk