Prinses Laurentien positief over extra aandacht basisvaardigheden

Scholengemeenschap IVO Deurne en het Wilibrord Gymnasium spraken afgelopen woensdag tijdens een studiemiddag in Cultuurcentrum Deurne over de 3,8 miljoen euro in het Deurnese onderwijs. Dat geld wordt ingezet om de basisvaardigheden van scholieren te verbeteren. Denk daarbij aan taal en rekenen. Dat meldt DMG Deurne.  

Prinses Laurentien was als gastspreker aanwezig bij de bijeenkomst. De prinses richtte in 2004 de Stichting Lezen en Schrijven op om laaggeletterdheid aan te pakken. Ze hield die middag een toespraak over vaardigheden als taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap.

Subsidie 

De subsidie voor de verbetering van de basisvaardigheden is via een loting toegekend aan IVO Deurne. De subsidie komt vanuit een landelijke regeling die in het leven is geroepen omdat teveel leerlingen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs verlaten zonder goede beheersing van de taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap. Dat is wel nodig voor een leerling, want op die manier kunnen ze succesvol vervolgonderwijs volgen en zich klaarmaken voor de maatschappij in het algemeen

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk