Paul van Loon viert verjaardag en jubileum in Nationaal Onderwijsmuseum

Op zondag 28 mei is het feest in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht: kinderboekenschrijver Paul van Loon viert zijn verjaardag en zijn 40-jarig schrijversjubileum. Dit doet hij in het Letterbos van het Nationaal Onderwijsmuseum waar ook een Griezelbus staat, gezamenlijk ontworpen naar aanleiding van zijn boeken. Dit meldt het Nationaal Onderwijsmuseum.

Om 13.30 is het feestelijke ontvangst en snijdt Van Loon de griezeltaart aan en leest voor. Daarna is er een signeersessie en is er ín het museum een speciale griezelbus-theatervoorstelling. Voordat het feest begint kunnen kinderen al een kijkje komen nemen in het Letterbos, de speurtocht doen en proberen te ontsnappen uit de Griezelbus-escape room. Wie de code al eens heeft gekraakt kan vanaf nu de gloednieuwe versie van de escaperoom doen. 

Boom roos vis

De huidige tentoonstelling 'boom roos vis' in het Nationaal Onderwijsmuseum, gaat over leren lezen en leesplezier. Lezen is een heel bijzondere vaardigheid: wie het eenmaal kan, kan nooit meer níet-lezen. Van Loon heeft meegewerkt aan de tentoonstelling en heeft samen met het museum een Griezelbus ontworpen die in de tentoonstelling staat. In het Letterbos worden kinderen uitgenodigd en uitgedaagd om met letters te spelen en duiken ze in een fantasiewereld. In het woud van levensgrote illustraties kan iedereen lezen, voorgelezen worden, boeken ontdekken, deelnemen aan een next level speurtocht en, als klap op de vuurpijl, proberen te ontsnappen uit de Griezelbus-escaperoom.

40-jarig jubileum

Paul van Loon schrijft inmiddels al 40 jaar boeken voor kinderen van 5 tot 99 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en over de Griezelbus. Zijn grootste doel: dat kinderen zijn boeken met plezier lezen. Het stimuleren van leesplezier was ook precies de reden om mee te werken aan de tentoonstelling 'boom roos vis', waar leesplezier centraal staat.

Door: Nationale Onderwijsgids