Zeker 176.000 klachten over eindexamens binnengekomen

Bij de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn zeker klachten over de eindexamens binnengekomen. Dat is de stand na vijf examendagen. Vorig jaar stond de teller op dit punt op 190.000 klachten, het jaar ervoor op 132.000.

Een woordvoerster van het LAKS zei dat woensdag vooral veel klachten zijn binnengekomen over de eindexamens economie voor het vmbo-gl/tl (bijna 10.000 klachten) en bedrijfseconomie voor havo (ruim 4500 klachten). De leerlingen vonden die examens vooral te lastig.

De eindexamens begonnen vorige week donderdag en duren tot eind deze maand. In juni zijn de herexamens. Vorig jaar kreeg het LAKS in totaal een recordaantal van 285.700 klachten binnen.

Geluidsoverlast

De afgelopen dagen gingen de klachten vooral over examens die te moeilijk of te lang waren. Ook waren er duizenden klachten over geluidsoverlast. Daar hadden ook leerlingen van het Maurick College in het Brabantse Vught last van, waar de examenzalen werden ontruimd omdat het brandalarm afging vanwege verbrande broodjes in een oven. Het vmbo-examen Duits van 27 kinderen werd ongeldig verklaard omdat ze tijdens de ontruiming met elkaar konden praten. Verder kwamen er klachten van leerlingen die maandag last hadden van het geluid van de huldiging van Feyenoord.

Door: ANP