Tweede Kamer ook de komende jaren veel bezocht door scholieren

Duizenden scholieren zullen ook de komende jaren een kijkje in de Tweede Kamer nemen. Waarnemend Griffier Geert Jan Hamilton tekende op woensdag 21 december een convenant dat de samenwerking verlengt met ProDemos, de organisatie die de rondleidingen voor scholieren, studenten, toeristen en andere belangstellenden in de Tweede Kamer verzorgt. Dat meldt de Tweede Kamer

 

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. De organisatie verzorgt sinds 2016 op basis van een convenant bezoeken aan de Tweede Kamer, voor scholieren en andere bezoekers. Ze maken onderdeel uit van educatieve programma's en lespakketten over de spelregels van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat burgers zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. 

Rondleiding 

ProDemos doet dat onder andere door het rondleiden van scholieren in Tweede en Eerste Kamer. In 2022 kwamen zo'n 110.000 scholieren kennis maken met het parlement. In 2017 waren dat er ongeveer 60.000. In het regeerakkoord van 2017 stond dat alle scholieren onder de achttien jaar een keer een bezoek moeten brengen aan de Tweede Kamer. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: Tweede Kamer