Normal_school-shopping-basket-on-blackboard-background-2021-08-26-16-34-20-utc-min__1_

In Utrecht komt straks de derde islamitische middelbare school van Nederland. Omdat het burgerschapsonderwijs niet op orde zou zijn, wees minister Wiersma het verzoek tot oprichting van de school eerst af. Na bezwaar zijn de plannen voor vestiging in Utrecht toch akkoord bevonden. Vanaf schooljaar 2023/2024 mag de school leerlingen verwelkomen voor mavo, havo en vwo-onderwijs. Dit meldt de Gelderlander. 

Minister Wiersma wees het verzoek eerder af en ook de Inspectie van het Onderwijs was tegen de komst van de school. Het bestuur van het Al Amana College ging hier afgelopen zegen in bezwaar. Inmiddels heeft de bezwaarcommissie de school in het gelijk gesteld. Volgens directeur Karim Salihi zijn de plannen nog hetzelfde als afgelopen voorjaar, toen deze werden afgewezen.

“Ik denk persoonlijk dat wij nu de ruimte hebben gekregen om de plannen goed toe te lichten en dat het nu grondig werd doorgenomen. Toen kwamen ze erachter dat het volgens de regels goed kan”, zegt Salihi. Overigens is de school toegankelijk voor iedereen, ongeacht religie of afkomst.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky