Speurhonden vinden softdrugs en mes in kluisjes Hoornse middelbare scholen

Bij drie Hoornse scholen zijn gisteren in kluisjes verschillende soorten softdrugs en een mes aangetroffen. De kluisjes van het OSG, Werenfridus en Copernicus in Hoorn zijn, met behulp van twee speurhonden, goed doorzocht. Op welke school het mes is gevonden is niet bekendgemaakt. Dat meldt NH Nieuws. 

Eind vorige maand werd de 14-jarige Dani uit Westwoud neergestoken, nadat hij net buiten het Oscar Romero ruzie kreeg met een 16-jarige jongen uit Hoorn. Dani overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Volgens de gemeente Hoorn staan de controles op de Hoornse scholen los van het steekincident.

Veiligheid scholen 

De gemeente geeft aan dat de controle al enige tijd gepland stond. De gemeente heeft nog overwogen om de controles uit te stellen, zeker na het steekincident van eind oktober. De controles zijn er juist voor om de scholen veilig te houden, maar de gemeente ‘sluit de ogen niet voor de realiteit’. 

Extra impact 

Zeker bij het Oscar Romero kunnen de kluiscontroles extra impact hebben. Daarom is de gemeente na de controles met de leerlingen in gesprek gegaan. Ook is er opvang en ondersteuning van een schoolmaatschappelijk werker en een jeugd- een gezinswerker mogelijk.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk