Grote ontruiming na bommelding op middelbare school in Wetteren

Middelbare school Mariagaard in het Oost-Vlaamse Wetteren is maandagmorgen ontruimd geweest vanwege een bommelding. Dat meldt De Standaard. 

In een mail aan een leerkracht werd gedreigd om de school op te blazen in het derde lesuur. Ongeveer 800 leerlingen werden geëvacueerd en opgevangen in het nabijgelegen sportcomplex. Ook de N42 werd volledig afgesloten. 

Aanpassen van studiepunten 

In de mail naar de leraar werd er gedreigd met het aanpassen van studiepunten. De afzender gaf aan dat als het aanpassen niet gebeurde er een bom zou afgaan in de school. Ook werd er gedreigd om een bom bij de woning van de docent te plaatsen. De mail was afkomstig van een leerling, maar die gaf aan gehackt te zijn.

Geen enkel risico 

De hulpdiensten namen geen enkel risico en de politie, brandweer, medische diensten en DOVO gingen ter plaatse met speciale snuffelhonden. Alle kinderen krijgen psychologische hulp van vijf specialisten.

Onderzoek 

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat er een onderzoek gaande is, maar er is voorlopig nog niemand opgepakt. Het schoolgebouw is van boven tot onder onderzocht, maar er is niets aangetroffen. Ook is er bij de woning van de bedreigde docent niets gevonden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk