Nieuw professionaliseringsevent voor docenten uit het vo en mbo

De INNOVATORS Academy is een nieuw professionaliseringsevent voor docenten werkzaam in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Op dinsdag 8 november 2022 zal de eerste editie van de INNOVATORS Academy plaatsvinden voor het VO. Op woensdag 16 november is het MBO aan de beurt. Dat meldt Onderwijsinnovators.  

Het INNOVATORS initiatief is een samenwerking tussen onderwijspartijen DO-IT, Uitgeverij Instruct en VODIX. Zij vertalen hun visie op innovatie in hun producten, diensten, leermiddelen en lesmethoden om zo een optimale bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. De INNOVATORS Academy draagt bij aan dat doel. De Rijtuigenloods in Amersfoort is op dinsdag 8 november het decor voor de Academy voor het VO. Een week later, op woensdag 16 november, is De Fabrique in Utrecht de locatie voor de Academy voor het MBO. Beide dagen zijn gratis toegankelijk en bieden een gevarieerd programma van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Nieuwsgierig Denken 

Bij de Academy voor het VO zullen onder andere Herman Pleij en Jason Fredrick van Eunen hun opwachting maken. Herman is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en weet als geen ander zijn publiek te enthousiasmeren over cultuur en geschiedenis. Jason, oprichter van ‘Nieuwsgierig Denken’, neemt zijn publiek op een originele manier mee in de wetenschap achter nieuwsgierig denken en maakt daarbij een praktische vertaalslag naar het onderwijs. De dag wordt afgesloten met een hilarische bijdrage van Urgert & van Deudekom.

De Speld 

Bij de Academy voor het MBO zal onder andere programmamaker, auteur en docent Karim Amghar op inspirerende wijze vertellen over zijn ervaringen en gelijke kansen in het MBO. Voelen jouw studenten zich veilig op school én thuis? Podcastmaker Lexia Emerenciana deelt 9 signalen waaraan je kunt zien hoe het écht met jouw studenten gaat. De dag wordt afgesloten met een voorstelling van satirisch online nieuwsmagazine De Speld.

Op de INNOVATORS Academy word je overdonderd door energie en inspiratie bij de diverse schoolbrede of vakgerelateerde keynotes, workshops en kennissessies. Daarnaast wordt er ruimte geboden om met elkaar in gesprek te gaan, want leren doe je vooral van elkaar.

Door: Nationale Onderwijsgids