MY college in Spijkernisse sloot introductieweek af met MY summerday

De basisscholen en middelbare scholen zijn weer begonnen. Toch heerst er nog een sterk verlangen naar de zee en strand. Op MY college in Spijkernisse werd daarom de introductieweek afgesloten met een MY summerday. Dit meldt Groot Nissewaard.

De school voor vmbo ging met alle leerlingen afgelopen vrijdag naar de Brouwersdam, waar de leerlingen verkoelende activiteiten deden. Bijvoorbeeld windsurfen, suppen en de spectaculaire ‘Waterjump’.

Barbecue en schoolfeest

Daar bleef het niet alleen bij. Eenmaal thuisgekomen kregen leerlingen de mogelijkheid om weer wat droogs en warmers aan te trekken om zich vervolgens zat te kunnen eten in de avond tijdens de barbecue. Later verbruikten zij hun laatste energie om los te gaan tijdens de MY summer party.

Prettige sociale sfeer

Marjolein Scholten geeft aan dat een goede start met elkaar enorm belangrijk is. Dat is de reden dat de school zo’n dag organiseert. Op deze manier voelt hopelijk iedereen zich meteen thuis op hun nieuwe school of in hun nieuwe klas. Scholten is van mening dat een prettige sociale sfeer op school bijdraagt aan goede resultaten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer