Afpersing onder middelbare scholieren in Lelystad, Porteum slaat alarm

Middelbare scholieren in Lelystad persen elkaar af en dreigen met geweld om op deze manier grote geldbedragen binnen te harken. Leerlingen die slachtoffer zijn geworden en waarvan geld afhandig is gemaakt, durven daar niet altijd over te praten. De politie stelt nu dan ook een onderzoek in. Dat meldt De Stentor. 

De leiding van campus Porteum in Lelystad heeft dinsdagmiddag een brief verstuurd aan de ouders van de leerlingen. In de brief wordt gewaarschuwd voor afpersing onder middelbare scholieren. Het is al meerdere keren gelukt dat leerlingen worden bedreigd met geweld om geldbedragen binnen te halen.

Politie 

Porteum noemt de bedreigingen onacceptabel en gaat er met de politie alles aan doen om de daders te vinden. De school heeft wel geconstateerd dat veel buiten de school om gaande is. De gevolgen zouden echter ook binnen de school zichtbaar zijn.

Bankafschriften 

Naast Porteum hebben ook andere middelbare scholen een brief gestuurd aan de ouders van de leerlingen. Daarin wordt opgeroepen om met de kinderen in gesprek te gaan over de afpersingen. Ook wordt aangeraden om te kijken of er bijzondere bankafschriften te vinden zijn. 

Veiligheidsteam 

Leerlingen die in aanraking zijn gekomen met afpersers kunnen terecht bij het veiligheidsteam van Porteum. Het team is te herkennen aan de groene en rode kleding. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk