Na een moeilijke jeugd is Jesse Delauw geslaagd voor zijn vmbo-t diploma

In Uden hangt de vlag uit bij Jesse Delauw. Hij kreeg gisteren te horen dat hij geslaagd is voor zijn vmbo-t diploma. Niet vanzelfsprekend voor hem, want hij heeft een lastige jeugd achter de rug. Dit meldt DTV Nieuws.

Zijn moeder, Linda van Lankveld, kan haar oren niet geloven als Jesse enthousiast vertelt dat hij een 7,5 voor wiskunde heeft gehaald. Jesse kwam op het speciaal basisonderwijs terecht door zijn ADHD en autisme. Zijn gedrag werd daar wel beter, maar hij bleek daar ook niet op zijn plek te zitten.

Reguliere basisschool

Teruggaan naar een reguliere basisschool bleek niet makkelijk te zijn. Na veel gesprekken en tests gaf de directeur van basisschool ‘t Mulderke het voordeel van de twijfel. Jesse heeft nog 2,5 jaar op de basisschool gezeten en leefde daar in zowel niveau als gedrag helemaal op.

Vmbo-t

In groep 8 werd voorgesteld dat Jesse de kaderberoepsgerichte leerweg zou inslaan, maar zijn moeder streed ervoor dat hij op vmbo-t zou starten. Ze geeft aan dat ze dit niet deed omdat hij van haar het hoogst haalbare moest doen, maar omdat zij het idee had gekregen dat hij uitgedaagd moest worden.

Summa College

Een uitdaging is het geworden, maar met de juiste hulp is het goed uitgepakt. Jesse heeft vrijwel alleen maar zevens op zijn diploma staan. Daarnaast is hij een echte sportfanaat. Hij zwemt en hockeyt op hoog niveau en droomde er altijd al van om hier iets mee te doen. Jesse is uit 400 kandidaten uitgekozen om in september te starten op het Summa College.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer