Pathé en regisseur Jesse Bleekemolen gaan educatieproject verder uitrollen

Pathé gaat het educatieproject dat de afgelopen jaren rond de film Fataal van regisseur Jesse Bleekemolen is ontwikkeld, verder uitrollen. Dat hebben Pathé en Bleekemolen donderdag laten weten. De regisseur maakte in 2016 een film over de gevolgen van zinloos geweld. Samen met bureau Halt ontwikkelden hij en Pathé een pakket dat leerlingen aan de hand van de film voorlicht over dit thema en de gevolgen.

Met deze campagne werden de afgelopen jaren bijna 40.000 scholieren bereikt. Daarom gaan Pathé en Bleekemolen het initiatief verder uitrollen. Vanaf komend schooljaar gaan zij scholen elk jaar een paar programma's aanbieden rond een aantal andere actuele thema's. Aan de hand van een bioscoopfilm, die klassen kunnen bekijken in een theater van Pathé, kunnen docenten een gesprek aangaan over onderwerpen als diversiteit, sociale media, politiek en identiteit.

Campagne Zinvol gesprek 

De campagne Zinvol gesprek wordt op 16 mei gelanceerd. De website zinvol-gesprek.nl is dan bereikbaar voor docenten en scholen om informatie over de campagne te vinden en zich aan te melden voor een van de thema's. De programma's zijn beschikbaar in het hele land, laat Pathé weten. De campagne is samengesteld met hulp van ervaringsdeskundigen. Die zijn desgevraagd ook beschikbaar om met klassen het gesprek aan te gaan, na het zien van de film.

Door: ANP