Model European Parliament Flevoland dit jaar voor de 30ste keer

Het Model European Parliament (MEP) Flevoland vindt dit jaar van donderdag 12 tot en met dinsdag 17 mei 2022 voor de 30ste keer plaats. Tijdens deze vierdaagse conferentie in het provinciehuis, simuleren havo- en vwo-leerlingen uit de vierde en vijfde klassen het Europees Parlement. Ongeveer 25 leerlingen van het Almere College uit Dronten en het Emelwerda College uit Emmeloord doen mee. De beste deelnemers maken kans om deel te nemen aan de nationale en internationale conferenties van het Model European Parliament. Dat meldt de provincie Flevoland.

Op 12 mei 2022 verwelkomt gedeputeerde Michiel Rijsberman de leerlingen in het provinciehuis. Scholieren leren tijdens deze dagen hoe de verschillende landen in de Europese Unie samenwerken. Ze vertegenwoordigen in commissies verschillende EU-landen. Elke commissie behandelt één onderwerp, zoals duurzame mobiliteit of de interne en externe veiligheid van de Europese Unie. Daarbij leren ze veel over wat er in deze landen speelt en hoe debatteren werkt.

Europeaan 

Op dinsdag 17 mei 2022 wordt de conferentie afgesloten in de Statenzaal van het provinciehuis. Dan houden de jongeren een Algemene Vergadering. De organisatie zegt: “Door de coronacrisis en door de oorlog in Oekraïne is het belang van de Europese Unie toegenomen. De oprichter van Model European Parliament had in 1990 als doel dat jongeren begrijpen wat het is om Europeaan te zijn. Het Model European Parliament draagt hieraan bij.” Meer informatie over het MEP vindt u op mepnederland.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids