Normal_rss_entry-330429

Jongeren die muziekles krijgen op de middelbare school kunnen binnenkort aan de slag met de Nederlandse songfestivalinzending De Diepte van S10. De Buma Music Academy verstrekt deze week gratis de bladmuziek van het nummer aan alle middelbare scholen, heeft Buma Cultuur dinsdag bekendgemaakt.

Het pakket bevat onder meer uitgeschreven partijen voor zang, bas, gitaar, drums, toetsen, blazers en strijkers. De muziek is uitgesplitst naar drie niveaus van beginner tot gevorderd en geschikt om alleen uit te voeren, in groepjes of met de hele klas.

Muziekeducatie 

De Buma Music Academy is een lesprogramma dat muziek- en ckv-lessen op middelbare scholen verrijkt met content die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Buma Cultuur-directeur Frank Helmink wil "na twee jaar corona-ellende" muziekeducatie een krachtige extra impuls geven. Aan het project zijn verschillende bekende artiesten verbonden.

Eurovisie Songfestival 

S10 doet volgende maand namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival in Turijn. De zangeres is ingedeeld in de eerste halve finale op 10 mei. Als ze genoeg punten haalt, staat ze op 14 mei in de finale.

Door: ANP