Zo'n 56 scholen zijn deels gesloten en zestien zijn volledig dicht

BNR deed navraag bij scholen en kwam erachter dat er al twee dagen op rij een recordaantal scholen geheel of gedeeltelijk zijn deuren heeft moeten sluiten. Ook haalde BNR data uit de website scholenmeldpunt.nl. Het meldpunt registreerde maandag zelfs een record. 50 meldingen kwamen toen binnen. Zeker 56 scholen zijn deels gesloten en hebben klassen naar huis moeten sturen. Zo’n 16 scholen zijn helemaal dicht. Dit meldt BNR.

Volgens Hein van Asseldonk van de VO Raad zijn niet zozeer de besmettingen een probleem. De quarantaineregels die nog stammen uit de tijd dat de Delta-variant dominant was zijn dat wel. Van Asseldonk zegt dat Omikron zo anders is dan Delta dat het kabinet de quarantaineregels eens goed moet gaan bekijken. Het kabinet heeft vorige week vrijdag tijdens de persconferentie een ander quarantainebeleid ingevoerd, maar de GGD’en voeren dit nog niet uit. 

Actief testbeleid 

“De quarantaine kun je vervangen door een actief testbeleid, dan kun je per dag bekijken welke leerlingen wel of niet naar school kunnen komen.”

Door: Nationale Onderwijsgids