Steeds meer ziekmeldingen op middelbare scholen, zorgen over achterstanden

Steeds meer leraren en leerlingen van middelbare scholen zitten ziek thuis. De koepelorganisatie VO-Raad ziet de afgelopen weken een toenemend aantal ziekmeldingen op scholen, veroorzaakt door klachten gerelateerd aan corona en overige, kortdurende ziekteverschijnselen. De koepel van middelbare scholen zegt zich daardoor zorgen te maken over het inlopen van achterstanden in het onderwijs.

Ook wordt er met spanning gekeken naar een eventueel toenemend aantal griepgevallen, zegt een woordvoerder. "Scholen denken: als er nu al een hoog ziekteverzuim is, hoe moet het dan als er echt een griepgolf komt?" Vooral psychologisch zou de huidige situatie zwaar zijn. "We dachten aan het begin van het schooljaar door de vaccinatiegraad weer met volle kracht les te kunnen gaan geven, maar dat valt voor nu weer tegen."

Vanwege corona thuisonderwijs

Exacte cijfers heeft de VO-Raad niet, maar scholen zouden melden dat zowel het aantal coronagerelateerde ziekmeldingen als ander ziekteverzuim "relatief hoog is". Het gebeurt overigens maar incidenteel dat een hele klas of afdeling vanwege corona over moet op thuisonderwijs, aldus de woordvoerder. Dat aantal zou ook niet op een opvallende manier aan het veranderen zijn.

Door: ANP